PAS-TherapieCentrum DWRP

Physio Acoustic Sound Therapie

Pijnbestrijding Centrum Amstelveen - Aalsmeer

Uw pijn is óók onze zorg

 

 

PAS-Therapie

wordt ook wel

PA-Therapie

genoemd

Hoe werkt de PAS-Therapiestoel:

In de PAS-Therapiestoel zijn 6 gepatenteerde speakers verwerkt welke zijn aangesloten op een computersysteem met voorgeprogrammeerde instructieset's om de speakers aan te sturen. Met een digitale techniek wordt via de computer vooraf bepaald welke geluidsfrequentie voor welke spiergroep/weefsel/orgaan nodig is, totdat de juiste resonantie gevonden is. Er ontstaat een wisselwerking tussen geluid en spiergroep/orgaan/weefsel waardoor die gaan trillen. De computer zorgt ervoor dat het geluid circuleert. De gepatenteerde mogelijkheid om van richting te veranderen blijkt zeer effectief te werken, bijvoorbeeld in de behandeling van psychosomatische pijnen en spierspanningen.

Een bijkomend voordeel bij gebruik van de PAS-Therapie is dat de patiënt tijdens de behandeling de kleding gewoon kan aanhouden. In veel gevallen wordt dit als zeer prettig ervaren, de belasting voor de patiënt is hierdoor immers minimaal.

 

Voor welke klachten:

Deze behandelmethode is effectief bij uiteenlopende klachten zoals  osteoporose, artrose, hoge bloeddruk, chronische pijnklachten, hoge spierspanning (bijvoorbeeld als gevolg van stress), chronische nek- en rugklachten en diverse spierproblemen als gevolg van sportletsels.

 

Ook patiënten met MS, CVS, Parkinson of die een beroerte (CVA) gehad hebben, reageren positief op de behandelingen. Maar ook voor mensen met slaapproblemen is de

PAS-Therapie heel geschikt.

 

Daarnaast wordt het in de psychiatrie gebruikt bij patiënten met gedragsstoornissen, ADHD, depressies. Vaak kan er ontspanning bereikt worden en verminderen angsten bij dementerenden.

 

De resultaten:

Deze zijn goed te noemen:


-
spasmen en krampen worden grotendeels opgeheven.

- Bij een groot aantal Parkinson patiënten is vermindering van de symptomen waargenomen, vooral trillingen en vermoeidheid nemen af.

- mensen met lage rugpijn herstellen doorgaans snel, vaak zonder medicatie.

- mensen met reumatische pijnklachten en mensen met de ziekte van Bechterew hebben   aanmerkelijk minder pijn.
- met
angsten, depressies, burn-out klachten, stress klachten, psychosomatische    symptomen, onrust en impulsief gedrag komen tot rust.

   Ze kunnen ‘negatieve’ gevoelens zoals verdriet,   boosheid en psychische pijn toelaten en    deze vervolgens loslaten.

- Bij behandeling van mensen met allerlei vormen van kanker, soms zelfs in een terminaal   stadium,   met chronische of heftige pijnklachten kunnen de pijnklachten sterk verminderen   of verdwijnen.

 

Zie ook ervaringen PAS-Therapiestoel elders op deze website.

PAS-THERAPIESTOEL