PAS-TherapieCentrum DWRP

Physio Acoustic Sound Therapie

Pijnbestrijding Centrum Amstelveen - Aalsmeer

Uw pijn is óók onze zorg

 

 

PAS-Therapie

wordt ook wel

PA-Therapie

genoemd

PAS stoel of PAS bed:

PAS-Therapiecentrum D.W.R.P. heeft al meerdere jaren ervaring met de behandeling via de PAS-Therapie. Vanaf 2008 is gewerkt met het PAS-Therapie bed. Met dit bed is een behandeling mogelijk gericht op de specifieke klachten van de patiënt, de behandeling kan met het bed nauwkeurig op de individuele patiënt worden afgestemd.

Sinds begin 2010 heeft het PAS-Therapiecentrum ook de beschikking over de PAS-Therapiestoel. Deze stoel is uitstekend inzetbaar voor gebruik van behandeling van algemene klachten (zie ook indicatie).

 

Is de behandeling iets gecompliceerder dan is het PAS-Therapiebed een pré:

Het voordeel van het PAS-Therapiecentrum D.W.R.P. is dat beide voorzieningen aanwezig zijn zodat bij de intake reeds bepaald kan worden welke therapie gevolgd zal worden. Indien een behandeling met de PAS-Therapiestoel niet voldoende blijkt aan te slaan stapt men eenvoudig over naar een behandeling met het PAS-Therapiebed. Vanzelfsprekend heeft de therapeut, naast veel ervaring, een langdurige opleiding gevolgd voor het werken met de PAS-Therapiestoel en met het PAS-Therapiebed.

Beide opleidingen zijn geheel verschillend van elkaar.

 

PAS-Therapie pijnbestrijding:

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk. Doordat de stoel gebruik maakt van infra geluidsgolven en het bed gebruik maakt van geluidsgolven en water (waarmee u niet in contact komt) is het mogelijk trillingen naar specifieke punten in het lichaam te sturen. Ieder lichaam heeft zijn eigen trillingsfrequentie. Ook een ziek orgaan of blokkade heeft een eigen, zij het vaak gestoorde, frequentie. Met behulp van zachte trillingen probeert de therapeut het juiste evenwicht te herstellen. Patiënten geven zelf aan waar ze pijn hebben. Indien dit niet mogelijk is wordt de informatie verkregen door observatie. De therapie geeft een vermindering van vermoeidheid, pijn– en spierverkramping en andere symptomen. Patiënten kunnen na behandeling vaak toe met minder of geen pijnstillende medicatie, slapen beter en hebben meer energie. De kwaliteit van het leven wordt aanmerkelijk verhoogd. Soms houdt deze toestand enkele dagen aan, in voorkomende gevallen verdwijnt de pijn zelfs helemaal.

Ook in de palliatieve zorg is de PAS-Therapie met succes toegepast.

PAS-STOEL OF PAS-BED