PAS-TherapieCentrum DWRP

Physio Acoustic Sound Therapie

Pijnbestrijding Centrum Amstelveen - Aalsmeer

Uw pijn is óók onze zorgPAS-Therapie

 wordt ook wel

PA-Therapie

 genoemd

De PAS-Therapie is werkzaam bij de volgende ziekten en / of aandoeningen.

Het vermindert de pijn of laat deze geheel verdwijnen en maakt spieren soepeler zodat het bewegen weer gemakkelijker gaat. Ook ontstaat er een positieve ontspanning over het gehele lichaam.


Artrose: Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en op den duur zelfs geheel kan verdwijnen. Hierdoor worden bewegingen pijnlijk.


Auto-immuun ziekten: Auto-immuun ziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd zien. Het lichaam gaat in dat geval antistoffen tegen het eigen weefsel vormen.


Fibromyalgie:  Bij fibromyalgie komen verschillende klachten zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en in een aantal gevallen  stemmingswisselingen tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten.


Hernia: Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping drukt op een zenuw, waardoor pijnklachten ontstaan, eventueel met verschijnselen van uitval van de zenuw (doof gevoel, krachtsvermindering).


Kanker: Een verzamelnaam voor ziekten die gekenmerkt worden door overmatige celdeling. Deze celdeling kan zich overal in het lichaam voordoen en heeft verschillende oorzaken.


Migraine: Migraine is hoofdpijn die in aanvallen komt, komt plotseling op, zit meestal aan een kant van het hoofd. De pijn is hevig of bonzend.


Multiple Sclerose: Bij Multiple Sclerose is er sprake van een chronische ontsteking van de beschermende 'hulzen' rond de zenuwen. Deze verdwijnen langzamerhand, de zenuwen worden met littekenweefsel bedekt. Door dit proces van ontstekingen en littekenvorming gaat de zenuwfunctie achteruit. Pijnen en krampen kunnen optreden.


Osteoporose: Botten hebben kalk nodig om sterk en stevig te blijven. Bij osteoporose verliezen de botten kalk en andere mineralen en structuur met als gevolg dat ze broos worden.


Parkinson spasme: De ziekte van Parkinson is een aandoening aan de hersenen, waarbij de aanmaak van een bepaalde stof in de hersenen afneemt. Kenmerkend zijn klachten als traagheid, stijfheid en trillen van de ledematen.


Posttraumatische dystrofie: Posttraumatische dystrofie is een complicatie die na een letsel of een operatie aan een ledemaat ontstaat. De ernst ervan staat los van de ernst van het letsel. Het is een belangrijkste oorzaak van functieverlies en invaliditeit na ongevallen of operaties aan een ledemaat. Er kan moeilijk te behandelen pijn optreden.


Reuma: Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen aan gewrichten, pezen en botten. Deze aandoening gaat gepaard met pijn en stijfheid in het lichaam.


Ziekte van Bechterew: Ziekte van Bechterew een chronische ontstekingsziekte van vooral de gewrichten van de nek, rug en bekken.


Verder is de PAS-Therapie werkzaam bij:

- Loskloppen van sputum en slijm

- Posttraumatische Dystrofie

- Revalidatie

- Rug-/schouder-/arm-/heup-/been-/knieklachten

- Slaapproblemen

- Spataderen

- Stress

- Verhoogde bloeddruk

- Zenuw-/spierpijn


Daarnaast wordt de PAS-Therapie gebruikt in de psychiatrie bij patiënten met gedragsstoornissen, ADHD, depressies. Vaak kan er ontspanning bereikt worden en verminderen angsten bij dementerenden.


Contra-indicaties:

- een pacemaker of inwendige defibrillator

- In de eerste drie maanden van de zwangerschap

- Een acute hernia

- Een acute cardiale aandoening

- Bij actieve tumoren

- CVA in acute fase

- Bij acute ontstekingen

- Bij acute interne bloedingen

- Bij prothese of implantaten die minder dan zes maanden geleden zijn geplaatst.


Bij bovenstaande contra-indicaties kan geen behandeling gegeven worden via de PAS-Therapie. Bij twijfel kunt u overleggen met de therapeut.

INDICATIE