PAS-TherapieCentrum DWRP

Physio Acoustic Sound Therapie

Pijnbestrijding Centrum Amstelveen - Aalsmeer

Uw pijn is óók onze zorgPAS-Therapie

 wordt ook wel

PA-Therapie

 genoemd

PAS-Matras SAM voor thuisgebruik

is nu een PAS-matras en apparatuur leverbaar voor thuisgebruik.

De matras kan op de maat van uw bed geleverd worden en vervangt uw huidige matras.

Eventueel is de matras ook met bedbodem en ombouw te bestellen.

Deze matras kan speciaal door ons worden afgesteld voor uw ziekte of aandoening.

Bij levering krijgt u uitgebreide instructies over de werking van de matras.

Daar de matras speciaal is afgesteld op de individuele patiënt kan deze matras niet gebruikt worden voor andere PAS behandelingen. Voor een andere afstelling is de deskundigheid nodig van de opgeleide PAS-Therapeut. Voor prijs, betalingsmogelijkheden en levertijd kunt u contact met ons opnemen.

Onderstaand staat beschreven hoe de PAS-matras werkt en hoe deze wordt afgesteld.

Zie Indicatie voor welke ziekten en aandoeningen de matras gebruikt kan worden.


Beschrijving PAS-Matras voor thuisgebruik,

ontwikkelingsnaam: SAM (Sound Activated Mattress)

Deze matras is een doorontwikkeling vanuit de ervaringen met het PAS-Therapiebed . Op deze matras kunt u muziek ervaren en trillingen op uw lichaam in laten werken met behulp van, door de PAS-Therapeut vooraf ingestelde , specifieke geluidsfrequentie's .


Middels een cd/dvd-speler wordt een signaal doorgegeven aan de matras  en aan de actieve omgevingsluidsprekers. De matras heeft 8 speciale luidsprekers zodanig verdeeld dat ze op de juiste punten het lichaam kunnen bereiken . Hierdoor is er ook sprake van een hoofd- en een voeteneinde . Bij het voeteneinde bevindt zich het aansluitsnoer . Met de afstandsbediening van de cd/dvd-speler is het volume c.q. de trillingssterkte van de matras te bedienen bij thuisgebruik . Het omgevingsgeluid kan, indien men muziek wil horen, apart worden afgestemd op de actieve luidsprekers zelf .


De 8 luidsprekers verzorgen samen een vermogen van 400 watt met een piek van 720 watt . Deze luidsprekers hebben een speciale behuizing waardoor ze magnetisch afgeschermd zijn en er dus niet of nauwelijks een magnetisch veld ontstaat. De versterker heeft een vermogen van 180 watt .

De matras zelf is opgebouwd uit 6 lagen bestaande uit verschillende schuimsoorten met als doel een ideale combinatie te geven van geluidsdoorgave en comfort .


De muziek die gebruikt kan worden op het matras wordt geselecteerd door de PAS-Therapeut die hier ervaring mee hebben . De geschikte frequentie wordt op het lichaam of de klacht van de gebruiker van te voren ingesteld met gebruik van de equalizer op de versterker. Door deze instellingen van te voren op te slaan en de gebruiker als , specifiek voor deze gebruiker aangepaste , cd mee te geven kunnen de basisinstellingen van de versterker op 0 (lees midden ) blijven staan .

Eventueel kan het na verloop van tijd wenselijk zijn dat instellingen aangepast worden . Dit zou dan op afstand kunnen plaats vinden op aanwijzing van de PAS-Therapeut .


Bij het gebruik van de matras en het instellen van de volumes is het van belang dat eerst het volumeniveau van de matras wordt bepaald en pas daarna het volumeniveau van de omgevingsluidsprekers . Als men dit niet doet krijgt men een vertekend beeld van het therapeutische effect.

De actieve omgevingsluidsprekers hebben een eigen , ingebouwde , versterker en daarbij een volumeregeling , bastonenregeling en hoge tonenregeling (treble) .

De matrasversterker beschikt over een equalizer met 7 kanalen , deze worden met verticale schuifjes bediend die oplichten naar mate een bepaalde frequentie aanwezig is in de afgespeelde muziek .

Prijs op aanvraag.

PAS-MATRAS SAM VOOR THUISGEBRUIK

Bedombouw, matras en kast apparatuur naar wens klant vorm te geven.