PAS-TherapieCentrum DWRP

Physio Acoustic Sound Therapie

Pijnbestrijding Centrum Amstelveen - Aalsmeer

Uw pijn is óók onze zorgPAS-Therapie

 wordt ook wel

PA-Therapie

 genoemd

Indien u hieronder geen beeldjes ziet is de instelling van uw browser niet juist.

Pijn

Hernia

Liesblessure

Slapeloosheid

Carpaal Tunnel Syndroom

ERVARINGEN PAS-THERAPIESTOEL

Beschreven bevindingen:


Parkinson:

Ik heb sinds enkele jaren de verschijnselen van Parkinson. Ik kwam via een kennis in contact met de PAS-Therapie. Al na de eerste behandeling merkte ik dat ik minder trilde en dat ik beter sliep. De eerste weken ging ik drie maal per week op de stoel, daarna twee keer. Ook ‘s morgens is de stijfheid afgenomen, kom ik sneller op gang en kan ik mij stukken beter concentreren. Echt geweldig deze therapie, iik voel mij weer mens.


ILOCA (spierziekte):

Heb de aandoening ILOCA..

Hiervoor zijn geen medicijnen die de aandoening kunnen verminderen. Had iets over de geluidsgolven gelezen en het maar eens geprobeerd. Direct is merkbaar dat het minder vermoeiend is met praten en mijn lichaamsbalans aanzienlijk is verbeterd. Helaas is het niet blijvend de ene keer een paar weken maar in ieder geval een paar dagen.

Maar voorlopig wil ik de PAS-Therapie een keer per week blijven volgen.


Zenuwbeklemming - CVS – overgewicht:
Ik ben M. en ben 43 jaar oud. Mijn ervaring op de stoel gaat boven mijn verwachting uit. Per toeval kwam ik in aanraking met deze vorm van behandelen omdat ik op zoek was naar een remedie tegen de zeurende pijn in mijn nek, arm en tintelende vingers die soms gepaard gingen met hoofdpijn. Deze klachten heb ik al ruim 16 jaar en het begon na de geboorte van mijn oudste kind. Na de bevalling kreeg ik een schommelende hormoonspiegel met als gevolg dat ik last kreeg van mijn overgewicht (ruim 25 kg) die ik tijdens de zwangerschap was aangekomen. Met behulp van intensief sporten en een streng dieet verloor ik deze kilo's in één jaar tijd. Toen raakte ik zwanger van mijn dochter en kwam tijdens de zwangerschap 15 kilo aan, deze kilo's bleven. Er was geen sprake van gewichtsvermindering ondanks het vijf dagen sporten in de week en het volgen van verschillende diëten. Dit alles heeft me doen besluiten de stap te zetten in deze nog vrij onbekende behandelwijze met de stoel.
Door een Orthomoleculair arts werd geconstateerd dat ik in het beginstadium zat van CVS. Dit verklaarde veel onverklaarbare klachten: de spierpijn en spanning, de constante vermoeidheid, weinig energie. Ik heb Candida in mijn bloed en moest mijn eetpatroon dus extra streng aanpakken.
Tijdens de eerste PAS-Therapie proefbehandeling werd al snel duidelijk dat de klachten op een veel snellere manier aangepakt worden dan in de reguliere gezondheidszorg. Sommige blessures die ik in het verleden heb opgelopen tijdens het topsporten (ik heb judo op competitieniveau gedaan), kwamen tijdelijk weer naar boven. Zoals bijvoorbeeld de blokkades in mijn lichaam die er voor zorgen dat ik een slechte doorbloeding heb. Dit is de afgelopen weken veranderd tijdens de behandelingen. De pijnen zijn nagenoeg verdwenen. Wonderbaarlijk dat de stoel door middel van geluiden en trillingen deze bewegingen kan produceren en meteen het effect op mijn lichaam laat voelen. Het is een hele ervaring om eindelijk weer pijn vrij te zijn!
Ik hoop dat het blijvend is....... zodat ik eindelijk weer kan doen wat ik wil… schilderen.

Spataders en lipoedeem:
Ik ben T. en ben 44 jaar. Mijn klachten begon zes jaar geleden. Toen ik 38 jaar was, kreeg ik last van vermoeide benen en zeer intense steken aan de benen. Doordat ik deze klachten hield, werd ik doorverwezen naar een dermatoloog. Toen werd er geconstateerd dat ik spataders had. Er werd mij verteld dat ik ze weg moest laten spuiten als ik van de klachten af wilde komen. Nadat ik mijn spataderen weg heb laten spuiten, waren mijn klachten ook vier jaar verdwenen. Helaas begonnen de klachten opnieuw: verkeerde houding met lopen; rechter been mee slepen met lopen; na een stukje lopen veel pijn; zware benen en zeer benauwend gevoel aan de benen en enkels. Ik was weer in behandeling bij de dermatoloog die aandrong om weer de spataders weg te laten spuiten. In totaal heb ik 135 zeer pijnlijke prikken gehad die mij helaas niet veel verder hebben geholpen. Ik durf zelfs te zeggen dat die laatste ingreep mijn klachten hebben verergerd. De pijn werd intenser, ik was heel erg moe, had zeer zware benen, had zeer heftige steken aan het rechter bovenbeen, opzwellingen aan benen en voeten, was snel geïrriteerd door de constante pijn. Er werd nog geconstateerd dat ik Lipoedeem aan de benen heb. Dit alles gebeurde twee jaar geleden.
Er werden steunkousen aangemeten zodat ik die maar moest blijven dragen voor mijn Lipoedeem . Na een tijdje kwam ik erachter dat de pijn uit mijn benen niet minder werd maar erger, ik sliep niet meer van de pijn. De specialist wist met mij geen raad en zei dat hij mij niet verder kon. De laatste zes maanden voor mijn eerste behandeling bij PAS-Therapie leefde ik in een constante kwelling van pijn. Ik werd steeds wakker van de pijn en druk aan de benen; ik had veel onrust in mijn lichaam en ik was iemand anders geworden doordat mijn lichaam constant vocht tegen de pijn.
Toen kwam ik bij PAS-Therapie en vertelde mijn verhaal. Als je eigen specialist je zegt dat ze geen raad meer met je weet en je constant pijn hebt, betekent het veel om iemand tegen te komen die je serieus neemt en je verder wil helpen. Dus ben ik in behandeling gegaan. Na een paar keer op de stoel kwam er al resultaat: ik kon beter slapen en de pijn werd minder in mijn benen; de druk werd minder en de huid werd rustiger. Na twee weken was ik van de pijn af in mijn benen en sliep ik weer de hele nacht door, zonder pijn en zonder klachten. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn benen niet meer zwaar aanvoelen en dat het vocht ook weg blijft. Ik kan tegenwoordig een keer naar de sauna of een leuke wandeling doen met mijn hond zonder alle gevolgen van dien te hebben. Na enkele weken verder in behandeling te zijn, is er ook verandering in mijn spataderen: ze worden steeds lichter van kleur, dunner, en trekken zich terug in de huid. Ze worden rustiger en minder zichtbaar.
Ik ben zo blij dat de pijn verdwenen is en dat ik geen steunkousen meer aan hoef. Ik ben zeer positief over het behaalde resultaat en ik blijf nu mijn herhaalbehandelingen volgen met een voldaan gevoel, de pijn blijft weg! Ik zie nog steeds een verbetering in mijn benen


Peesontsteking in linkerschouder:
Als fanatiek windsurfer (man, 43 jaar) en sporter kom ik regelmatig in de fitnessruimte (3 x per week) en probeer ik dit te combineren met hardlopen om mijn conditie op peil te houden.
In april 2009 kreeg ik last van mijn borstspier, zo erg dat ik mijn arm niet meer zonder pijn kon bewegen. Bij de arts werd een peesontsteking in de linkerschouder vastgesteld.
Ik kreeg pijnstillers en de mededeling dat ik rustig aan moest doen. Dit bracht mij duidelijk geen verbetering. Daarna aangedrongen op een verwijzing naar het ziekenhuis.
In september eindelijk foto’s gemaakt waarbij dezelfde diagnose werd gesteld. 2 Maanden later had mij dit niets verder gebracht en werd mij verteld dat de herstelperiode nog minimaal 9 maanden kon duren.
In december kwam ik via een kennis in contact met de PAS-therapie.
Tijdens de kerstvakantie ben ik PAS-Therapie begonnen (vier maal per week). Na de eerste tien behandelingen merkte ik een lichte verbetering en na de kerstvakantie zag mijn fysiotherapeut ook een verbetering van de mobiliteit. Omdat het om een hardnekkige blessure ging en een duidelijke verbetering zichtbaar was werd de therapie voortgezet met 3 behandelingen per week.
Eind februari kreeg ik dan alsnog de oproep van het MRC om te kunnen revalideren, eenmaal hier in behandeling kreeg ik te horen dat ik in het eindstadium stond van het genezingsproces en was de arts versteld van de progressie die ik had gemaakt.
Na vier maanden (april) zijn we begonnen met afbouwen naar twee behandelingen per week(dus een zeer langzame afbouwperiode).
Na twaalf maanden last te hebben gehad van een blessure heeft deze PAS-Therapie mij geholpen in het versnellen van het genezingsproces en ben ik nu bijna geheel genezen. Ik kom nu weer met veel plezier in de fitnessruimte waarbij ik aan het opwerken ben om weer op mijn oude niveau terug te komen. Ook kan ik s´nachts weer rustig slapen en op mijn linker schouder liggen zonder pijn. Zelfs mijn hobby kan ik weer langzaam oppakken en heb ik al weer enkele malen op mijn surfplank gestaan zonder pijnklachten. Door deze therapie is het gelukt om de herstelperiode flink te verkorten.

Bekkeninstabiliteit en versleten ruggenwervels:
Ik ben M., 34 jaar. Sinds mijn schooltijd heb ik al problemen met mijn bekken en heb ik daar diverse therapieën voor gehad. Op mijn 17e jaar begonnen de problemen met mijn rug. Na diverse onderzoeken in het ziekenhuis bleek dat ik een slijtage in mijn onderste ruggenwervels heb.
Sinds de zwangerschap van mijn twee kinderen zijn de klachten verergerd en heb ik daarbij ook nog bekkeninstabiliteit gekregen. Ik heb door de jaren heen allerlei soorten therapieën gevolgd om mijn rugklachten en bekkeninstabiliteit te verhelpen. Ik heb voornamelijk problemen bij het opstarten van de dag en de normale huishoudelijke taken gaan ook niet altijd als vanzelf. Het is heel erg als je, je eigen huilende kindje niet uit bed kan oppakken, kinderen begrijpen dat niet.
Met PAS-Therapie werd aangeboden te willen helpen mijn pijnklachten te verminderen en misschien zelfs te verhelpen. Ik ben wat betreft mijn medische verleden erg sceptisch geworden omdat ik tot nu toe met al die therapieën er niets of weinig op vooruit gegaan ben. Maar ik heb het aanbod met beide handen aangenomen met de gedachte: baat het niet dan schaadt het niet.
In de beginfase van de therapie begon ik weer verschillende lichamelijke problemen te krijgen zoals ik net na mijn zwangerschappen had (dit ben ik trouwens wel gewend bij een start van een nieuwe therapie). Hierbij kreeg ik ook meer last van hoofdpijn, nekpijn en een pijnlijke tinteling tot in mijn tenen die ik voornamelijk ’s nachts had. Na een week was de hoofdpijn en nekpijn weg. De tinteling was er nog steeds maar na twee weken was deze niet meer zo hevig en een halve week later sliep ik weer als een roos. De rug- en bekkenklachten zijn een stuk verminderd, niet weg maar ik ben nu al zeer tevreden met het resultaat.
De trillingen van de PAS-Therapie werken ontspannend, ik heb altijd problemen om me te ontspannen. De eerste week, de intensieve behandeling (vijf dagen), heb ik er veel moeite mee gehad maar in de loop van de tijd werd dit steeds makkelijker en begon ik te genieten van die momenten van rust voor mij alleen.
Door de drukte in mijn privéleven heb ik de therapie even op een laag pitje moeten zetten maar ik kan zeggen dat ik zeker een verbetering in mijn drukke dagelijkse leven zie en ik ga zeer zeker de therapie voortzetten om deze verbetering te behouden en hopelijk nog verder te verbeteren.

Depressie en fibromyalgie:
Depressie en fibromyalgie (reuma)
Ik had last van depressieve periodes sinds zeer jonge leeftijd als gevolg van een moeilijke thuissituatie. Ik was down, somber en werd gezien als iemand met borderliner-trekken. Ik kan stress en problemen heel moeilijk aan, word meteen overspannen en mijn hoofd raakt in paniek. Daarnaast heb ik een open hartoperatie gehad 4 jaar geleden, dus nu ben ik ook nog hartpatiënt geworden. Ik neem veel medicijnen voor mijn hart die als gevolg hebben dat ik nog vaak somber ben. Sinds 8 jaar heb ik last van fibromyalgie, een soort reuma. Ik heb de meeste klachten in handen, armen en nek. De pijn was op een gegeven moment zo intens dat ik geen kraan meer open kon draaien. Met gevolg dat de depressiviteit terugkwam en ik dingen niet meer aan kon. Ik heb allerlei medicijnen gehad, maar niets hielp tegen deze krijsende pijn. Er werd me revalidatie-therapie aangeboden om anders te leren bewegen en dingen te doen om toch voor mijn gezin te kunnen zorgen. Ik heb een druk huishouden en moest dingen blijven doen. Toen ging het even wat beter, maar had wel nog veel pijn en kreeg Tramadol Retard voorgeschreven voor de pijn. Dat haalde wel een beetje de pijn weg maar niet altijd, en maakte mij behoorlijk ziek. Op een dag werd me verteld over de PAS-therapie en ik dacht, dat moet ik maar eens gaan proberen. Ik heb het gedaan en het ging precies zoals de therapeute in het begin uitlegde. Ze vertelde me dat je in het begin van de behandelingen last kon krijgen van oude letsels. In mijn geval was dat ook zo. Ik kreeg stekende pijn in mijn hoofd daar waar ik ooit een trap van een paard gehad heb.
Maar na een aantal behandelingen merkte ik dat het beter met me ging. Minder pijn, opgewekter, vrolijker, minder depressief, meer energie, kon dingen makkelijker aan en ben een veel positiever mens geworden. Zelfs mijn kinderen hadden dat in de gaten. Ik mopperde veel minder en mama glimlachte vaker. Ik kan zeggen dat ik heel blij ben dat ik nu van de Tramadol Retard af ben en heb verder bijna geen pijnklachten meer. Deze therapie is voor mij een hele uitkomst. Ik blijf iemand met chronische klachten dus ik volg, zoals geadviseerd, eens per week een herhaalbehandeling als pijnbestrijding en om mijn lichaam rust en ontspanning te gunnen. Zo kan ik gewoon alles blijven doen in en om mijn huis. Mijn dank is groot dat ik kennis heb mogen maken met deze therapie, het heeft mijn leven in positieve zin veranderd.

Artrose in de ruggengraat en schouder:
Ik ben N. en ben 61 jaar. Sinds ik mijn 27e heb ik rugklachten (zit bij ons in de familie), op mijn 30e heb ik al een week plat gelegen (en kreeg ik iedere dag een injectie). De laatste jaren ga ik met regelmaat door mijn rug met als gevolg dat ik veel minder kan. In september 2009 was het voor het laatst en ging er helemaal doorheen, het was funest, ik kon helemaal niets meer. Met behulp van mijn zoon, en na een morfinepil ingenomen te hebben ben ik op handen en knieën naar de auto gekropen en heb ik foto’s laten maken in het ziekenhuis. Via de neuroloog kreeg ik nog meer onderzoeken zoals een MRI-scan. Uiteindelijk bleek ik artrose te hebben over de gehele ruggengraat, van stuitje tot en met de nekwervel en ook aan mij linkerschouder (van deze schouder wist ik al 15 jaar). Dus ik heb altijd veel pijn en daar word je moe en prikkelbaar van. Met periodes kan ik zeer moeilijk lopen en na lang zitten is het weer opstaan ook heel moeilijk.
Ik ben (kunst)schilderes en sinds september 2009 heb ik niet veel stukken meer kunnen schilderen. Mijn klachten kunnen verschillend zijn: van tintelingen aan de handen en armen, zware armen, nekklachten en rugpijn en pijn in de benen, geen kracht in de benen (uiteraard) daardoor kan ik soms maar even werken of mijn passie schilderen niet uitvoeren. En dansen wat ook een grote passie van mij was kon ik helemaal vergeten. Want een simpele handeling kost mij enorm veel inspanning, daar kan ik dan heel erg gefrustreerd van raken. Ik heb inmiddels thuishulp omdat ik niet alles meer zelfstandig kan doen (ik kan dan door mijn rug gaan). Het is voor mij heel moeilijk dit alles te aanvaarden: dat ik geholpen moet worden in mijn eigen huis.
Maart 2010 hoorde ik voor het eerst over de PAS-Therapie. Ik kreeg een gratis proefbehandeling om zelf te ervaren wat deze vorm van therapie voor mij kon betekenen. Tijdens het intakegesprek heb ik alles verteld over mijn klachten en opgeschreven wie mijn behandelende artsen waren (alles naar waarheid) omdat dit in het belang is van de behandelingen. Aangezien ik veel pijn had, ik was zojuist gestopt met slikken van Oxycodon tegen de pijn omdat ik heel slecht tegen medicijnen kan, vond ik het de moeite waard om het te proberen. Ik vergeet dit nooit meer want ik had zoveel pijn. Na de behandeling was ik voor een groot deel pijn vrij (zonder medicijnen). Deze dag was een fantastische dag.
Ik had het met mijn behandelende neuroloog overlegd of deze therapie met mijn klachten een verantwoorde therapie zou zijn. Ondanks dat het een vrij onbekende therapievorm in Nederland is, was hij er enthousiast en zeer positief over, hij zag geen reden waarom ik het niet kon proberen, mits ik hem op de hoogte zou houden van mijn vooruitgang. Mocht het bij mij als pijnbestrijding kunnen werken dan kunnen er ook andere patiënten misschien baat bij hebben bij een behandeling op de stoel. Sinds drie maanden dat ik in behandeling ben, is mijn leven veel aangenamer geworden. Ook mijn fysiotherapeut voelt vooruitgang in mijn spieren, mijn rug voelt veel soepeler en zachter aan. Ik wens iedereen toe om net zoals ik de pijnvermindering te ervaren.
Een maand geleden had ik iets te zwaar getild en had ik pijn, fout dus. Wonder boven wonder was ik na tweemaal achter elkaar een behandeling op de stoel weer geheel pijnvrij. Het mooie van alles is dat door vermindering van de pijn je bijna alles weer aan kunt. Doordat ik een halfjaar veel pijn had en niets kon doen, ben ik in gewicht aangekomen. Dus lijnen pfffffffff nee, daar denk je wel aan maar dat kun je niet opbrengen. Door de behandelingen kreeg ik meer energie; voelde ik mij weer gelukkiger; had minder klachten en van de ene op de andere dag besloot ik dan ook om de klok om te draaien en ook mijn gewicht weer op pijl te brengen. Het kostte mij dus ook minder moeite om het te doen en in geen drie maanden tijd ben ik zes kilo afgevallen. Ik ben bezig met mijn gezondheid ook al weet ik dat ik niet kan genezen. Ik heb een grote vooruitgang geboekt en deze behandelingen hebben mij weer mijn rust gegeven. En het geeft ook steeds weer hoop als je weet dat als je weer door je rug gaat, het nooit meer zo erg is als het was en dat je dan niets meer kunt. Nee, die angst heb ik niet meer. Ik ben sterker geworden en ik hoop dat het zo blijft. Nu weet ik dat je na twee behandelingen weer helemaal pijnvrij kunt zijn (zelf na de eerste al). Ik ben een dankbaar mens

Artrose:
Ik ben een vrouw van 57 jaar. Ik heb jaren geleden kanker overwonnen, met gevolg dat ik een borstamputatie heb ondergegaan en flink wat chemotherapie en bestraling heb gehad. Dus mijn lichaam heeft flink te verduren gehad en mijn pijngrens ligt behoorlijk hoog.
6 Jaar geleden begon ik weer pijn te hebben, een andere soort pijn. Mijn linker hand, rechter enkel en linker teen deden ontzettend veel pijn. Na veel onderzoeken en specialisten te hebben bezocht bleek ik Artrose te hebben. Ze konden dus niets voor mij betekenen. Ik werd doorverwezen naar fysiotherapie om de stijfheid weg te halen, maar de pijn bleef heel intens. Ik kreeg pijnstillers en zelfs dan voelde ik de pijn. Door de pijn en ongemak, kon ik moeilijk slapen, werd zeer vermoeid en had last van depressie. Ik kon moeilijk bewegen, niet door mijn knie zakken, moeilijk lopen en zelfs een kopje thee vast houden was een uitdaging.
Op een gezondheid beurs maakte ik kennis met de PAS-Therapie. Ik mocht een proefbehandeling ondergaan waarbij ik tot mijn verbazing naderhand veel minder last had van mijn klachten. Dus besloot ik om deze vorm van therapie te proberen tegen mijn pijnklachten. Ik kon direct met de behandelingen beginnen en dat vond ik zeer prettig, aangezien dat ik zo veel pijn had. Er werd mij verteld dat ik in het begin terugkomende klachten kon hebben. Ik zag er tegen op om weer nekklachten en hoofdpijn te krijgen, als het op langere termijn maar goed kwam. Tijdens de begin fase heb ik inderdaad last gehad van oude klachten, maar het hoorde er bij dus maakte mij geen zorgen. De pijn werd anders, minder heftig en had meer rust momenten met minder pijn. Dag 2 van de behandelingen stopte ik met mijn pijnstillers die ik al 4 jaar nam, dus zeer positief Mijn fysiotherapeute merkt voelbaar verschil, ik loop rechter, makkelijker, artrose is minder actief en mijn pols en enkel zijn minder dik.
Ik ben gegaan van bijna niets kunnen doen, weinig slapen en veel pijn... tot meer mobiliteit, minder pijn en meer rust in mijn lichaam. Ik slik geen pijnstillers en kan wat dingen doen. Ik heb artrose dus ik weet dat ik nooit pijn vrij zal zijn. Maar deze therapie heeft veel kunnen betekenen voor mij. Ik heb minder heftige pijn, langere rust periodes waar mijn hand en enkel niet zo veel opzwellen. Ik houd langer vol om te lopen en kan wat alledaagse dingen doen die ik eerst niet kon doen. Een zucht van verlichting voor mij.

Hoge bloeddruk:

Man, rond de 62 jaar, behandeld in het ziekenhuis voor te hoge bloeddruk met tevens een longontsteking.
Onderstaand de metingen van de bloeddruk en hartslag.
10-7 132/ 67 65
11-7 132/ 64 60
12-7 136/ 57 68
13-7 166/ 73 66 voor eerste behandeling
13-7 129/ 62 61 direct na de eerste behandeling
15-7 166/ 84 (direct voor behandeling)
15-7 145/ 78 (direct na behandeling)
17-7 188/ 91 (direct voor behandeling)
17-7 156/ 76 (direct na behandeling)


Hevige nekklachten:

Ik kwam door een verwijzing van mijn huisarts met hevige nekklachten bij PAS-Therapie terecht. Ik ben begonnen met een specifiek nekprogramma, gevolgd door een ontspanningsprogramma.
Nadat ik in de stoel plaatst had genomen en het programma begon, verbaasde ik mij over de lage tonen die mij als een helikopter tegemoet kwamen. Niet alleen voelde ik ze doorzoemen in mijn nek maar ook in mijn rug en benen. Binnen een paar minuten sloot ik mijn ogen en liet de trillingen door mij heen komen. De eerste behandeling was voorbij voordat ik er erg in had. Het ontspanningsprogramma overtrof al mijn verwachtingen. Ik heb vaak last van allerlei gedachten in mijn hoofd dus ontspannen tijdens een massage kost mij wat moeite. Binnen een paar minuten was mijn hoofd leeg en volgens mij heb ik zelfs even een “powernap” gedaan! Volledig leeg in mijn hoofd en ontspannen in mijn lijf ben ik naar huis gegaan De tweede behandeling was opnieuw een openbaring? Alle vibraties voelde veel intenser als de eerste maal. Na afloop heb ik gecheckt of ik niet toevallig een ander programma had, maar dat was niet zo. Dit is dus was de PAS-Therapie doet: er vind zoveel verbetering plaats dat je de vibraties intenser voelt en spieren los komen. Ik wil het dan ook iedereen aanraden!

Ook uw ervaring met de PAS-Therapie zetten wij graag op onze website.

Wij plaatsen het zonder uw privé gegevens.

Klik hier om uw ervaring te plaatsen.